Willkommen 

Spur H0

RE: Fleischmann Motor Problem

 von NigeB , 30.06.2013 11:04

Hallo Leute, wird hier Englisch gesprochen? Ich lese Deutsch aber sie kaum schreiben kann!
Your advice & suggestions please. I have a problem with my son's Fleischmann BR 360 159 shunter with a pancake motor, it looks about new. Model number 4223. I'd just lubricated the motor and gearwheel bearings and was testing by applying power to the brush caps. It was running nice and smoothly until one probe slipped! Theerafter, the motor just doesn't turn. I've removed the motor, it turns freely by finger, with discernable "cogging". When power is applied, it turns just a fraction and stops. I can feel a strong magnetic field if I try to turn the armature. Current drain is high but not a dead short, though I can't immediately measure it. My meter shows about 12-15 ohms between each commutator segment.
What have I broken?
Helpful suggestions please.

Vielen Dank im Voraus,

Nigel

NigeB

Themen Überblick

Betreff Absender Datum
RE: Fleischmann Motor Problem NigeB 30.06.2013 11:04
RE: Fleischmann Motor Problem romare 30.06.2013 11:30
RE: Fleischmann Motor Problem NigeB 30.06.2013 12:57
RE: Fleischmann Motor Problem Ronaldchen 30.06.2013 16:32
RE: Fleischmann Motor Problem romare 30.06.2013 16:53
RE: Fleischmann Motor Problem NigeB 30.06.2013 22:36
RE: Fleischmann Motor Problem moppe 01.07.2013 00:39
RE: Fleischmann Motor Problem NigeB 02.07.2013 22:27
RE: Fleischmann Motor Problem romare 03.07.2013 11:35
RE: Fleischmann Motor Problem NigeB 08.08.2013 22:31
 

disconnected Foren-Chat Mitglieder Online 179
Xobor Einfach ein eigenes Forum erstellen
Datenschutz